Egy küszöb építés 0-ról!

A küszöb építés folyamata szerteágazó lehet. Íme jó példa erre, mikor küszöböt szinte, sőt nem is csak szinte, hanem teljesen 0-ról kell kiépíteni.
Ilyenkor egy erős fa alapzatot rögzítünk a ,,talajra” – jelen esetben a járólapra. Megfelelő tartós rögzítés után következik a kór acél anyag.
A vevő álltal kiválasztott és már előre méretre gyártott, U alakú profil itt kerül rögzítésre.
A munkafolyamathoz és a rögzítésekhez egy extra erős szilikont használunk. Ez biztosítja az általunk gyártott küszöbök masszívitását. Ezeken a folyamatokon túlhaladva, ezt a küszöb kialakítást is gondosan lezárjuk.
Lezárás alatt, a küszöb széleinek szilikonnal való kihúzását értjük. Megakadályozva ezzel a fa talpazat sérülését a jövőben. (Ez különösen fontos, ha a küszöb például a fürdőszobához közel kerül lehelyezésre.)

nincs küszöb
nincs küszöb
Lehelyezett küszöb
Lehelyezett küszöb

Néha-néha megkapjuk a kérdést: Minek kell küszöb?

Nos pár cikkünkben már leírtuk a küszöbök jelentőségét, de pár szóban itt is említsük meg.
Tény, hogy az új lakásokba, családi házakba egyre jobban terjed el , hogy minden helyiség egybe legyen ,,padlózva/járólapozva. Ez főleg akkor kivitelezhető, ha nincs a helyiségek közt szintkülönbség. Ám még az új építésú házak tulajdonosaitól is kapunk telefonokt, amikben azt kérik, hogy egy minimális küszöböt telepítsünk 2 adott helyiség közé.
Az átlag magasság jelenleg 0-ról való építésnél 1 cm. Ez nem magas, szinte észrevehetetlen. (Nem akad el benne a lábunk, nem rúgunk bele stb…)
Viszont arra pont jó, hogy az ajtó alatt i rést eltakarjuk vele.

Miért is jó, ha az ajtó alatt nincs rés és küszöbbel hárítjuk?:
-Egyrészt szigetel ( be és ki áramló levegő, huzat, szag, hangok …..)
-Esztétikus és modern kinézetet ad, amit egy vékony burkolatváltó nem tud adni.

Köszönjük a bizalmat kis csapatunk nevében.

Egyéb munkáink itt!!!

küszöb kiépítés
Scroll to Top